Izvor: RTS, 18.Maj.2023, 10:52

Гвардиола: Нисам очекивао да ћемо да будемо оволико бољи од Реала

Менаџер Манчестер ситија Пеп Гвардиола изјавио је да је задовољан игром и победом свог тима над екипом Реала у реванш мечу полуфинала Лиге шампиона, преносе британски медији.
Манчестер сити је изборио пласман у финале Лиге шампиона, пошто је синоћ >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на свом терену убедљиво савладао Реал резултатом 4:0. У првом мечу одиграном прошле недеље у Мадриду било је 1:1.

"Увек очекујете да ћете да одиграте добар меч, али нисам очекивао да ћемо да будемо оволико бољи од Реала. Имали смо сјајну енергију и висок интензитет. Када играмо на свом терену осећамо се моћно, победили смо Арсенал, Бајерн, Реал...", рекао је Гвардиола.
Он је похвалио Бернарда Силву, који је постигао два гола за Манчестер сити на синоћњем мечу.
"Силва је један од најбољих фудбалера кога сам у животу видео. Разговарао сам са играчима пред излазак на терену и рекао им: Да ли желите да играте против Интера? Запитајте се добро, ако желите да играте финале свим силама, онда морате да победите Реал. Моји фудбалери су играли цео меч у таквом духу", додао је менаџер Манчестер ситија.
Гвардиола је потом наставио да хвали фудбалере Манчестер ситија.
"Постоји један јако занимљив детаљ, који описује овај тим. Они су веома понизни и свако такмичење схватају веома озбиљно. Близу смо освајања Премијер лиге, а имамо затим још два финала. Близу смо, то играчи добро знају. Родри је био сјајан. Он има сјајну сезону, без њега не би стигли до финала ЛШ. Сви причају о Ерлингу Халанду, али Родри је најбољи везни фудбалер. У финалу Лиге шампиона играмо са Италијанима. Њима је најбоље када нису фаворити", закључио је Гвардиола.
Финале Лиге шампиона између Манчестер ситија и Интера биће одиграно 10. јуна у Истанбулу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.