Izvor: RTS, 18.Maj.2023, 09:32

Мајами у гостима победио Бостон за „брејк“ на старту финала плеј-офа Истока

Кошаркаши Мајамија победили су у гостима екипу БостонА са 123:116 у првом мечу финала плеј-офа Источне конференције НБА лиге. Кошаркаши Мајамија повели су 1:0 у серији, која се игра на четири победе.
Мајами је трећу серију заредом отворио победом у >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << гостима и на тај начин постао пети тим у историји НБА лиге који је то постигао.

Домаћи кошаркаши су били бољи ривал у првом полувремену, које су решили у своју корист резултатом 66:57. Екипа "Хита" је у 28. минуту изједначила на 72:72, а гости су у последњу четвртину ушли са вођством од 103:91. Екипа са Флориде је убацила 46 поена у трећој четвртини, што је рекорд франшизе у плеј-офу. Кошаркаши Мајамија су потом одржавали предност и заслужено су стигли до брејка у Бостону.
Најефикаснији у екипи Мајамија био је Џими Батлер са 35 поена, седам асистенција, шест украдених лопти и пет скокова. Бем Адебајо је постигао 20 поена, уз осам скокова. За екипу из Мајамија није играо српски кошаркаш Никола Јовић.
Код домаћих, најбољи је био Џејсон Тејтум са 30 поена и седам скокова. Џејлин Браун је постигао 22 поена и имао је девет скокова, док је Малколм Брогдон убацио 19 поена.
Наредни меч биће одигран за два дана у Бостону.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.