Izvor: RTS, 17.Maj.2023, 19:51

Звезда голеадом освојила пласман у финале, невреме прекинуло меч Војводине и Чукаричког

Фудбалери Црвене звезде убедљиво су надиграли ТСЦ са 3:0 на гостовању у Бачкој Тополи и изборили пласман у финале Купа Србије. Други полуфинални меч Војводине и Чукаричког прекинут је због невремена при вођству Чукаричког са 2:0.
У дуелу ТСЦ-а и Црвене >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << звезде у Бачкој Тополи виђено је много шанси и поништених голова, а прво полувреме су са 1:0 добили гости.

На самом почетку већ у првом нападу ТСЦ је постигао погодак али је он поништен после консултације вар технологије јер је лопта изашла преко линије терена.
Наставили су са притиском и већ у 7. минуту изборили су једанаестерац али је Борјан успео да одбрани шут Вукића.
Недуго потом ТСЦ постиже нови погодак али је опет на сцену ступила вар технологија и резултат остаје непромењен, а онда гости преузимају иницијативу.
Прво је Канга погодио стативу и онда имао још две одличне шансе, а потом је Звезда у 35. минуту изборила једанаестерац који Герол Канга реализује за 1:0 са колико се отишло на полувреме.
У наставку Црвена звезда преузима потпуну иницијативу јер добијају играча више већ у 46. минуту после искључења Душана Цветиновића због другог жутог картона и после неколико одличних шанси головима Иванића у 56. и Кингса Кангве из пенала у 72. минуту долази до убедљиве предности од 3:0.
Резултат је остао непромењен до краја меча и звезда је постала први финалиста Купа.
Друга утакмица полуфинала Купа Србије између Војводине и Чукаричког прекинута је у 33. минуту игре због јаке кише са градом и лошег стања терена на стадиону "Карађорђе" у Новом Саду.
Чукарички је у тренутку прекида водио са 2:0 головима Виктора Рогана у седмом и Мохамеда Бадамосија у 27. минуту.
Фудбалери Чукаричког су на гостовању одлично ушли у меч и дошли до предности на самом старту у седмом минуту по врло отежаним условима због јаке кише.
Настављен је равноправан дуел са неколико шанси на обе стране а уз кишу је над стадионом почео да промиче и град.
У 27. минуту гости преко Бадамосија успевају да дођу до убедљиве предности од 2:0 али је само неколико минута потом утакмица прекинута због невремена и нови термин ће бити накнадно одређен.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.