Izvor: RTS, 17.Maj.2023, 18:07

Ђоковић: Холгер игра јако добро

Најбољи тенисер Србије Новак Ђоковић после пораза од Холгера Рунеа у изјавама за медије имао је пуно рећи хвале за супарника и истакао да се окреће припремама за Ролан Гарос. На другој страни Руне је истакао да је Ђоковић један од највећих играча у историји тениса >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и да је поносан што је успео да дође до победе.
Данац Холгер Руне савладао је Новака Ђоковића са 2:1, по сетовима 6:2, 4:6, 6:2, и пласирао се у полуфинале мастерса у Риму, а српски тенисер је у изјавама после меча за њега имао речи похвале и укратко је прокоментарисао игру.
“Спори услови… Ово је вероватно најхладнији турнир у Риму. Било је много кише. Холгер је веома талентован и динамичан играч, добар ол-раунд играч. Био је много бољи од мене данас. Лоше сам почео трећи сет, и ту је меч преломљен. Холгер је сачувао нерве и успео да победи. Немам савете за њега, заиста игра јако добро.”, рекао је Новак.
Новинаре је занимало и како се Ђоловић припрема за Предстојећи турнир на Ролан Гаросу, Шта очекује и каква ће конкуренција бити.
„Тренираћу и спремићу се за најбитнији турнир сезоне на шљаци. Знам да могу боље и да могу да подигнем ниво игре и физичке спреме. Надам се да ће то бити случај и радићу на томе.“
Посебно је истакао да ће бити велика конкуренција посебно из јерова нове младе генерације играча.
“Зависи од тога да ли ће Надал играти. Наравно, ту су и Алкараз и Руне, они су сада у конкуренцији за титулу. Нова генерација је ту – Алкараз ће поново бити први играч света, игра изванредан тенис. Добро је за наш спорт да имамо нова лица и нове момке које долазе. То је нормално, чека се тај тренутак када ће доћи смена генерација. Ја покушавам да се носим са свима њима и трудићу се. Задовољан сам својом каријером, али и даље ми је план да идем напред, па ћемо видети колико ћу успети да догурам.”, закључио је Ђоковић.
Дански тенисер Холгер Руне изјавио да је поносан на себе због победе у четвртфиналу мастерса у Риму над Србином који је један од најбољих у историји тениса.
"Ово је велика победа за мене. Победио сам Ђоковића прошле године у Паризу, али сваки меч је изазов када играм против Новака. Он је један од највећих играча у историји тениса. Јако сам поносан на себе", рекао је Руне по завршетку меча.
"Много тога још могу да остварим. Скроман сам, надам се да ме људи гледају на тај начин. Велики сам борац, увек све оставим на терену. Велики сам фан Ђоковића, желим му све најбоље у наставку каријере", додао је дански тенисер.
Руне ће у полуфиналу мастерса у Риму играт са победником меча између Норвежанина Каспера Руда и Аргентинца Франциска Черундола.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.