Izvor: RTS, 17.Maj.2023, 16:07

Обрадовић: Пред нама је утакмица која значи бити или не бити

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је да је пред црно-белим меч са Студентским центром који значи бити или не бити.
Кошаркаши Партизана ће у четвртак 18. маја у Подгорици гостовати код екипе Студентског центра у другом мечу четвртфинала >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << плеј-офа АБА лиге. Серија се игра на две победе, а Студентски центар је у првом мечу био бољи тим, 84:83.

"Знамо да је пред нама утакмица која значи бити или не бити. Морамо да се спремимо и вратимо серију у Београд. Да бисмо то урадили, потребно је да играмо на далеко бољем нивоу у односу на први меч. Боље енергетски, боље мотивационо и далеко паметније. Све то је потребно уколико мислимо да дођемо до победе", рекао је Обрадовић.
Кошаркаш Партизана Зек Ледеј је истакао да су сви у његовом тиму свесни ситуације.
"План утакмице је спреман и ми морамо остати концентрисани да га спроведемо до краја. Играмо утакмицу плеј-офа у којој је улог све или ништа. Нема потребе да причамо о било чему другом или било каквој додатној мотивацији када је оваква ситуација. Морамо бити на највишем могућем нивоу у сваком тренутку од сада па све до краја сезоне", истакао је Ледеј.
Жакељ: Играћемо растерећено, меч је битнији за Партизан Тренер кошаркаша Студентског центра Андреј Жакељ изјавио је данас да ће његова екипа покушати да одигра са истом енергијом и фокусом као на првом мечу са Партизаном.

"Нико није очекивао победу у првом мечу, искрено ни ми, али мислим да смо на крају заслужено славили. Честитам момцима још једном на борби и фокусу. Све се то сад заборавља, спремамо се за други меч. Пробаћемо сутра барем енергетски да поновимо издање из Београда", рекао је Жакељ.
Тренер Студентског центра је навео да ће његова екипа играти растерећено, јер је победа потребнија Партизану.
"Меч је битнији за њих. Пробали смо да сакријемо наше мане у првом мечу, али Партизан ће сада бити много агресивнији. Растерећени смо, пробаћемо нешто мало да коригујемо тактички, мада нема пуно времена. Битно нам да је да смо енергетски спремни, желимо што дуже да парирамо у скоку, где смо у првом мечу доминирали", истакао је Жакељ.
Утакмица између Студентског центра и Партизана биће одиграна у четвртак 18. маја од 19 сати у Подгорици.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.