Izvor: RTS, 16.Maj.2023, 16:53

Руд зауставио Ђереа у осмини финала Рима

Норвежанин Каспер Руд савладао је Ласла Ђереа са 2:0 по сетовима 6:1, 6:3 и пласирао се у четвртфинале мастерсау Риму.
Руд је из трећег покушаја успео да надигра Ђереа, у предходна два меча као победник је изашао наш тенисер. Ривал је убедљиво добио >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << први сет. У другом наш тенисер је пружио знатно већи отпор, али то није било довољно да озбиљије запрети ривалу. На крају заслужена победа Норвежанина и пласман у четвртфинале.
На самом старту тенисери су разменили по један брејк. Након након тога на терену као да је остао само Руд. Редом је освајао гемове, из уз још два брејка добија први сет са 6:1.
Наставака је донео нешто бољу игру нашег тенисера. Успевао је Ђере да парира ривалу све до петог гема у коме Руд стиже до три везане брејк прилике, искористио је трећу и тако стигао до предности.
Ђере је покушаво да се врати, али превише се мучио на свој сервис, што му јеотежало посао да запрети на противниковом. У деветом гему на сервис нашег тенисера ривал је пропустио три меч лопте. Четврту је искористио и тако ставио тачку на овај меч - 6:3 у другом сету.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.