Izvor: RTS, 15.Maj.2023, 17:47

Картер: Дуел Јокића и Дејвиса кључан, Леброн ће се уморити чувајући Николу

Легенда НБА лиге Винс Картер анализирао је круцијални дуел у финалу Запада између центра Лос Анђелес лејкерса Ентонија Дејвиса и Денверовог Николе Јокића.
Реприза финалне серије Запада из 2020. године у којој се састају Денвер нагетси и Лос Анђелес >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << лејкерси опет као главне јунаке има Николу Јокића са једне, те Ентонија Дејвиса и Леброна Џејмса са друге стране.
Чувено НБА име Винс Картер навео је "Џокерове" предности и начин како га ваља чувати.
"Сваки пут кад Јокић крочи на паркет, његов чувар је бољи атлета од њега, али проналази решења због своје интелигенције. Против таквог играча морате да будете дисциплиновани. Надмудриће вас и стрпљив је, као код Луке Дончића", појаснио је Картер.
Некадашња велика НБА звезда са почетка новог миленијума нагласио је колико је Ентони Дејвис значајан по Лејкерсе и њихову борбу са Јокићем.
"Ентони Дејвис је атлета, може много да трчи, што ће бити изазов за Јокића да га сустуже у транзицији. Кључ ће бити Дејвисови шутеви споља, јер то шири простор осталим играчима Лејкерса у рекету. Дејвис мора да се пази проблема са личним грешкама. Дарвин Хем није користио друге центре сем њега, шта лиће онда учинити? Ставити Леброна на 'петицу'? Не бих рекао, Џејмс ће се изморити у чувању Јокића", анализирао је Картер.
Финале Запада почиње у ноћи између уторка и среде од 2:30 часова.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.