Izvor: RTS, 15.Maj.2023, 15:59

Ново изненађење у Риму, Марожан елиминисао Алкараза

Мађар Фабијан Марожан савладао је Шпанца Карлоса Алкараза са 2:0, по сетовима 6:3, 7:6, и пласирао се у осмину финала мастерса у Риму. У борби за четвртфинале играће против Хрвата Борне Ћорића.
Марожан се побринуо за ново изненађење у Риму. Мађар, који >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је 135. на АТП листи, одиграо је меч каријере и стигао до тријумфа против Алкараза. Шпанац ће наредног понедељка и званично преузети прво место на АТП листи од Новака Ђоковића, који брани титулу у Риму. Меч је трајао сат и 42 минута.
Марожан је боље ушао у меч и у првом сету стигао до вођства од 4:1. Мађарски тенисер је потом одржавао предност од три гема и заслужено је добио први сет резултатом 6:3.
У другом сету виђена је велика борба, а победник је одлучен у тај-брејку, који је припао Марожану – 7:4.
Марожан ће у осмини финала играти против против Хрвата Борне Ћорића, који је победио Шпанца Роберта Карбаљеса Баену са 7:6 (7:3), 6:1.
Мастерс у Риму игра се за наградни фонд од 7.705.780 евра.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.