Izvor: RTS, 15.Maj.2023, 11:31

Ћави: Никада није мирно, Барселона је најтежи клуб на свету

Тренер фудбалера Барселоне Ћави Ернандез изјавио да је каталонски клуб најтежи тим на свету, али да је победио тимски дух који је највише допринео да дођу до титуле државног првака, преносе шпански медији.
Барселона је синоћ обезбедила нову титулу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у шпанској Ла Лиги, пошто је у 34. колу националног првенства у гостима савладала Еспањол резултатом 4:2, а њихов тренер је после меча изразио посебно задовољство.

"Били смо много бољи од противника, добро смо се забавили у свлачионици. Веома сам рационалан, али је јако тешко не славити тако нешто. Нисмо много славили, јер смо играли на стадиону Еспањола. Ово је била невероватна титула и сасвим је природно да је прославимо", рекао је Ћави.
Барселона је прва на табели са 14 бодова више од другопласираног Реала четири кола пре краја Ла Лиге.
"Осећао сам задовољство након добро обављеног посла. Имали смо тешка времена и знали смо да будемо уједињени. То није моје првенство, то је Барселонина титула. Ту сам да помогнем и направим групу, а играчи су дали предност тимском раду над индивидуалношћу. Мислим да је ово веома, веома добра сезона. Ово мени лично даје велики кредибилитет, пошто тренер Барселоне увек пати. Никад није мирно, Барселона је најтежи клуб на свету", истакао је Ћави.
Барселона је синоћ освојила 27. титулу у историји клуба, а прву после 2019. године.
По завршетку меча играчи Барселоне су на центру почели да славе титулу, али су на терен улетели навијачи Еспањола и кренули ка њима. Фудбалери Барселоне су отрчали у свлачионицу, а поједини навијачи Еспањола су се пробили до тунела, где су им се супротставили Серхио Бускетс и Маркос Алонсо. Међутим, обезбеђење је брзо реаговало и спречило је већи инцидент.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.