Izvor: RTS, 15.Maj.2023, 11:10

Тејтум: Морам да доминирам у свим аспектима, то нам даје додатну енергију

Кошаркаш Бостона Џејсон Тејтум изјавио је да жели да доминира у свим аспектима, јер на тај начин помаже свом тиму да дође до победе, преносе амерички медији. Бостон је победио Филаделфију са 112:88 у седмом мечу полуфинала плеј-офа Источне конференције НБА лиге и изборио >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << пласман у финале Истока, а Тејтум је на мечу постигао нови рекорд у ефикасности.
Џејсон Тејтум је синоћ постигао 51 поен за Бостон у седмој утакмици плеј-офа и оборио рекорд Стефа Карија по броју постигнутих поена.

"Морам да доминирам у свим аспектима, да ухватим што више лопти, да поделим асистенције, да играм добро у одбрани. То подигне и моје саиграче, када ме виде како се борим и бацам на терену за сваку лопту. То нам даје додатну енергију. Покушавам да нађем све могуће начине да помогнем тиму и доминирам у свим аспектима", рекао је Тејтум.
Кошаркаши Бостона ће у финалу Источне конференције НБА лиге играти са Мајамијем.
"Одлично их познајемо, трећи пут у последње четири године играмо с њима. Имају доброг тренера, играче, знају да играју квалитетно, пронашли су начин да побеђују у великим утакмицама. Биће доста такмичарског набоја, биће забавно, а као такмичар једва чекам да се сретнемо на терену", истакао је Тејтум.
Тренер Бостона Џо Мазула изјавио је да сматра да је његов тим урадио одличан посао у полуфиналној серији.
"То је плеј-оф, један потез, једна утакмица може да промени ток комплетне серије. Нисмо ниједног тренутка били превише усхићени, нити смо падали када ствари нису ишле како смо желели. Били смо на земљи, покушавали да се адаптирамо и урадимо оно што треба. Закрпили смо све рупе. Битно је да смо остали смирени. Задовољни смо што смо отишли у финале", поручио је Мазула.
Финална серија се игра на четири победе, а први меч биће одигран у четвртак у Бостону.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.