Izvor: RTS, 14.Maj.2023, 07:09

Ђоковић и Ђере на теренима Рима

Српски тенисери Новак Ђоковић и Ласло Ђере данас излазе на терене у мечевима трећег кола на турниру у Риму. Најбољи тенисер Србије и света Новак Ђоковић играће против Григора Димитрова, а први на терен ће изаћи Ласло Ђере против Кристиана Гарина. Ток мечева можете >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << пратити из часа у час на нашем порталу.
Ласло Ђере је одлично почео наступе у Риму, а за пласман у треће коло убедљиво је надиграо далеко боље пласираног на листи тенисера Холанђанина Ван де Зандшлупа са 2:0 (6:3.6:4).

У дуелу за пласман у осмину финала наш тенисер, који је тренутно 62. на листи састаће се са Чилеанцем Кристианом Гарином који је тренутно 79. играч света.
Њих двојица добро познају међусобне стилове игре јер су до сада два пута одмеравали снаге на терену а скор у победама је нерешен, па ће овај дуел за њих имати и посебан значај у личном надметању.
Бранилац титуле Новак Ђоковић био је слободан у првом колу, а у другом је надиграо Аргентинца Томаса Мартина Ечеверију са 2:0 (7:6, 6:2).
Пут ка одбрани титуле наставља дуелом са  Бугарином Григором Димитровим који је елиминисао Стена Вавринку.
И них двојица се одлично познају и знају међусобне стилове игре јер су до сада на бројним турнирима одмеравали снаге.
Одиграли су чак 12 мечева, а у победама убедљиво води први тенисер света са 11 победа док је Димитров освојио само један меч и то пре десет година у Мадриду.
Планирано је да од наших тенисера први на терен изађе Ђере око 13 часова, а  почетак меча Новака Ђоковића је  планиран за 14.00. Токове оба меча можете пратити из часа у час на нашем порталу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.