Izvor: RTS, 13.Maj.2023, 07:58

Мајами први финалиста Источне конференције

Кошаркаши Мајами хита савладали су Њујорк никсе 96:92 и коначним резултатом 4:2 у серији дошли до финала Источне конференције. Ривал Хиту биће бољи из дуела Филаделфије и Бостона где ће се у ноћи између недеље и понедељка играти мајсторица.
Кошаркаши >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Мајамија су победом над Никсима стигли до историјског успеха јер су после баш Њујорка који је то успео 1999. године постали први тим који је успео да са 8. позиције стигне до финала конференције.
Никси су боље ушли у меч, након прве четвртине водили су 31:24, а у једном тренутку имали су и великих 14 поена предности. Ипак од тог тренутка игра екипе је почела да стагнира, па је Мајами на полувремену имао један поен предности.
У наставку меча, Мајами је успешно одржавао предност од два до четири поена коју је имао и заслужено успео да тријумфује.
Била је то чврста утакмица у којој су обе екипе из игре шутирале око 40 одсто, са мање од 30 одсто погођених шутева за три поена.
Пресудиле су на крају асистенције којих је Мајами имао 25 наспрам 13 Њујорка и мање изгубљених лопти домаће екипе.
Џејлен Брансон поново је дао максимум својих могућности, али то је било узалуд. Сјајни кошаркаш Никса је меч завршио са 41 поеном, Џулијус Рендл додао је 15 поена, док су Берет и Харт додали по 11.
У екипи Мајамија, Џими Батлер био је најефикаснији са 24 поена, 23 додао је Адебајо, а Штрус 14.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.