Izvor: RTS, 12.Maj.2023, 21:17

Бадоса елиминисала Жабер, Векићева у трећем колу

Шпанска тенисерка Паола Бадоса приредила је својеврсно изненађење надигравши седму играчицу света Онс Жабер са 2:0 (6:1,6:4) на турниру у Риму. Пласман у треће коло изборила је и тенисерка Хрватске Дона Векић надигравши Алиаксандру Саснович са 2:1 (3:6, 6:3, 6:3). >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Турнир је завршен за седму играчицу света Онс Жабер која је као четврти носилац турнира била слободна у првом колу.
Иако је Жабер била велики фаворит у дуелу са Паолом Бадосом која је 35 на светској листи, није најбоље ушла у меч и већ на старту изгубила прва два сервис гема па се потом није постављало питање ко ће добити први сет.
У наставку је виђен нешто равноправнији дуел у коме су обе тенисерке наизменично освајале брејкова али је Бадоса у финишу успела да освоји један више и обезбеди коначну победу после сат и 12 минута игре.
У трећем колу Паола Бадоса че играти против Украјинке Марте Костјук, тренутно 40. играчица на светској листи,која је у два сета победила Клари Лиу 6:0, 6:4.
У треће коло су се пласирале Каролона Мучова која је у три сета савладала 18. играчицу света Мартину Тревисан са 3:6, 6:3, 7:5 и Дона Векић која је надиграла Алиаксандру Саснович са 2:1 (3:6, 6:3, 6:3).
Хрватска тенисерка је до победе дошла после лошијег почетка меча, изгубљеног сета и преокрета који је успела да начини у наставку.
Иако је Бекићева прва је дошла до брејка у првом сету, Белорускиња је након враћеног брејка и изједначења на 3:3 нанизала још три гема, направила и додатни брејк и повела са 1:0 у сетовима.
У другом сету се ситуација поновила али на другој страни. Саснович је прва дошла до брејка, али је онда Векић нанизала пет гемова и меч увела у трећи сет.
У одлучујућем делу меча размениле су ривалке брејкове на старту, али је Векић била та која је успела да преломи меч у петом гему и поведе са 3:2. Хрватица је у последњем гему меча успела да освоји још један брејк за коначну победу. У трећем колу ривалка ће јој бити Људмила Самсонова.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.