Izvor: RTS, 12.Maj.2023, 17:33

Повећан наградни фонд Ролан Гароса

Наградни фонд за предстојећи Ролан Гарос износиће 49,6 милиона евра, што је за 12,3 одсто више него прошле године, потврдили су организатори другог гренд слема турнира у сезони.
Организатори турнира су саопштили да ће победници у женској у мушкој >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << конкуренцији добити по 2,3 милиона евра, што значи да је овај фонд повећан за четири одсто. 

Прошле године су шампиони добијали по 2,2 милиона евра.
"Наградни фонд износиће 49,6 милиона евра, што је за 12,3 одсто више него прошле године. Kако би новац био равномерније распоређен између играча, повећали смо зараду за поражене у прва три кола. Они ће добијати 11 до 13 одсто више у односу на прошлу годину", саопштили су челници Ролан Гароса.
Отворено првенство Француске одржаће се од 28. маја до 11. јуна. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.