Izvor: RTS, 12.Maj.2023, 17:16

Финале Лиге шампиона дефинитивно у Истанбулу

Финале Лиге шампиона ће се дефинитивно играти у Истанбулу 10. јуна, потврдила је саопштењем Европска фудбалска федерација и тако демантовала информације енглеског Дејли мејла да има резервну опцију због могућих нереда у Турској после председничких избора који >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ће се одржати 14. маја.
Истанбул је требало да буде домаћин финалних утакмица 2020. и 2021. године. Тада је изгубио домаћинство због пандемије коронавируса, па су се финала Бајерн - Пари Сен Жермен, односо Челси - Манчестер Сити играла у Португалији, у Лисабону и Порту.

Уефа је демантовала наводе појединих медија да ће ове године узети и доделити некоме другом домаћинство за организацију финала Лиге шампиона.
"Утакмица ће се одиграти у Истанбулу 10. јуна, као што је и планирано. Не водимо никакве разговоре у другом смислу с политичким институцијама, владама или националним фудбалским савезима", наводи се у Уефином саопштењу.
Финалисти овогодишње Лиге шампиона биће познати после реванш утакмица полуфинала које су на програму у уторак и среду.
Интер у уторак брани победу од 2:0 против градског ривала Милана, а Манчестер Сити и Реал се састају на у Енглеској после мадридских 1:1.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.