Izvor: RTS, 12.Maj.2023, 12:12

Везенков добитник "Алфонсо Форд" награде за најбољег стрелца Евролиге

Кошаркаш Олимпијакоса Александар Везенков освојио је награду "Алфонсо Форд" за најбољег стрелца у овој сезони Евролиге, објавили су организатори лиге на званичном сајту.
Бугарски крилни центар је у регуларном делу Евролиге на 38 утакмица просечно >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << бележио 17 поена.
Лигашки део сезоне "црвено-бели" из Пиреја су завршили на првом месту, док су у четвртфиналу плеј-офа са 3-2 у победама елиминисали Фенербахће и пласирали се на Фајнал фор Евролиге, где ће у полуфиналу играти са Монаком.
Награде за најбољег стрелца Евролиге од 2005. године носи име Алфонсо Форд, по америчком кошаркашу који је два пута био најбољи стрелац лиге пре неко што је преминуо 2004. године од леукемије.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.