Izvor: RTS, 12.Maj.2023, 07:46

Новак креће у одбрану титуле у Риму против Аргентинца Ечеварија

Светски тениски број један Новак Ђоковић против Аргентинца Томаса Мартина Ечевари игра меч другог кола АТП мастерса у Риму. Старт дуела је најављен у 19 часова на Централном терену. Ток меча можете да пратите из часа у час на нашем порталу.
Ђоковићева >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << сезона на шљаци не иде тако глатко. Рано је испао у Монте Карлу, па Српска опену, можда је Рим прекретница из које креће велики успон за кулминацијом на Ролан гаросу.
Први ривал ће му бити Ечевари, који је на старту такмичења савладао Француза Лука ван Аша 7:6 (9:7), 6:3. Аргентинац је 61. тенисер света, али никада у каријери није играо против Ђоковића.
"Све је то добро. Увек се ту и тамо нађе понека ситница која стане на пут, али то је нормално. Када више немаш 20-25 година, мислим да више осећаш неке ствари. Претпостављам да је потребно мало више времена да се опоравиш. Али осећам се добро", рекао је Ђоковић на конференцији за медије.
Шест пута је Новак освајао титулу у Риму.
"Рим је био веома добар турнир за мене, имао сам доста успеха на њему. То је мој најуспешнији турнир на шљаци. Желим да на Ролан Гаросу будем у свом најбољем издању", истакао је српски тенисер.
Победник дуела између Ђоковића и Ечеверија састаће се у трећем колу са бољим из меча Стан Вавринка - Григор Димитров.
Сем Новака од српских тенисера играју и Миомир Кецмановић против Италијана Фабија Фоњинија. Овај дуел другог кола мастерса у Риму неће почети пре 15 сати на терену Пјетранђели.
Ласло Ђере ће играти око 15 часова на терену Број два меч другог кола против Холанђанина Ботика ван де Зандшулпа.
Мастерс у Риму игра се за наградни фонд од 7.705.780 евра, а титулу брани Новак Ђоковић. Ток тог меча можете да пратите на нашем порталу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.