Izvor: RTS, 12.Maj.2023, 06:13

Бостон изборио "мајсторицу" на гостовању код Филаделфије

Кошаркаши Бостон селтикса славили су 95:86 у шестом мечу друге рунде плеј-офа Истока у Филаделфији против Севентисиксерса, изборивши одлучујући меч за пролаз у финале конференције на свом терену.
Селтикси су се уздали у добро познату одбрану и исплатило >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << им се кад је било најпотребније. Тим Џоа Мазуле је надиграо домаћина у већем делу меча, имао двоцифрену предност и поново себи допустио велики пад игре.
Филаделфија је преокренула стање на семафору на своју страну и имала благу предност у другој половини треће и почетком четврте деонице. Спасилац за "келте" био је Џејсон Тејтум у нападу, уз поменуту дефанзиву у кључним моментима. У серији 14:1, која је кренула на четири минута до краја, Тејтум је убацио четири тројке. По пар везаних, које је "пресекао" Маркус Смарт са два поена.
Маркус Смарт се највише истакао у победничком саставу са 22 поена и по седам скокова и асистенција. Џејсон Тејтум је забележио 19 поена, девет скокова и шест асистенција. Џејлен Браунн је убацио 17 поена.
Код Филаделфије је МВП Џоел Ембид завршио са 26 поена и 10 скокова. Тајрис Мекси га је испратио идентичним поентерским учинком. Џејмс Харден је стао на 13 поена, девет асистенција и седам скокова.
Одлучујући меч игра се у Бостону 15. маја.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.