Izvor: RTS, 11.Maj.2023, 23:05

Рома боља од Леверкузена, Јувентус у последњем минуту до ремија

Фудбалери Роме савладали су на свом стадиону екипу Бајера из Леверкузена 1:0 у првом мечу полуфинала Лиге Европе. Севиља и Јувентус одиграли су нерешено 1:1.
Рома је остварила минималну победу у првом мечу полуфинала Лиге Европе чиме је направила >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << важан корак ка финалу такмичења. Јувентус је у последњем минуту игре стигао до ремија.

Фудбалери Роме искористили су непажњу дефанзиваца из Леверкузена у 63. минуту када су стигли су до победничког гола на мечу.
Стелац за тријумф италијанског тима био је млади Едоардо Бове који је након Ејбрахамовог шута притрчао ка лопти искористивши празан простор у противничког шеснаестерцу.
Српски репрезентативац у редовима екипе из Рима Немања Матић одиграо је целу утакмицу за свој тим.
Јувентус у последњем минуту до ремија Најуспешнији клуб другорангираног такмичења Европе, тим Севиље имао је резултатску предност до самог краја утакмице, али је Федерико Гати ипак успео да поравна резултат у 98. минуту.

Севиља је до вођства стигла голом Ен Несирија у 26. минуту утакмице, а на асистенцију Окампоса. Јувентусови фудбалери нису испратили контру гостујућег тима који су током већег дела утакмице имали иницијативу у игри.
За екипу Севиље цео меч је одиграо српски репрезентативац Немања Гудељ.
Душан Влаховић из Јувентуса невољно је напустио терен у 62. минуту, а уместо њега ушао је Аркадијуш Милик.
Филип Костић је замењен на старту другог полувремена. 
До нерешеног резултата екипа из Торина стигла је у 98. минуту голом Гатија.
Реванш мечеви полуфинала Лиге Европе биће одиграни за седам дана у Севиљи, односно Леверкузену.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.