Izvor: RTS, 11.Maj.2023, 22:28

Ђоковић: Спреман сам за турнир у Риму, недостаје ми такмичење

Најбољи тенисер света Србин Новак Ђоковић изјавио да је спреман за мастерс у Риму и додао да жели да покаже своје најбоље издање на предстојећем Ролан Гаросу.
Ђоковић брани титулу у Риму, а у другом колу у петак ће играти против Аргентинца Томаса >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ечеверија. Српски тенисер на првом месту АТП листе има само пет поена више од другопласираног Шпанца Карлоса Алкараза. Ђоковић ће, без обзира на резултат у главном граду Италије, по завршетку турнира препустити прво место Алкаразу.
"Алкараз ће бити број један после турнира у Риму. То ће бити заслужено. Он игра веома импресиван тенис", рекао је Ђоковић на конференцији за медије у Риму.
Новак је истакао да се осећа добро уочи првог меча на мастерсу у Риму, након што је због повреде десног лакта пропустио турнир у Мадриду.
"Све је то добро. Увек се ту и тамо нађе понека ситница која стане на пут, али то је нормално. Када више немаш 20-25 година, мислим да више осећаш неке ствари. Претпостављам да је потребно мало више времена да се опоравиш. Али осећам се добро", рекао је Ђоковић, који 22. маја пуни 36 година.
Српски тенисер је шест пута у каријери победио на мастерсу у Риму.
"Рим је био веома добар турнир за мене, имао сам доста успеха на њему. То је мој најуспешнији турнир на шљаци. Желим да на Ролан Гаросу будем у свом најбољем издању", истакао је Ђоковић.
Ђоковић је последњи пут играо на турниру Српска опен у Бањалуци где је елиминисан у четвртфиналу од сународника Душана Лајовића.
"Недостаје ми такмичење", закључио је Ђоковић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.