Izvor: RTS, 11.Maj.2023, 21:33

Занимљив хоби Ечеверија, напредак кроз поређење са Ђоковићем

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић у петак 12. маја почиње одбрану титуле на мастерсу у Риму. Новак ће играти на централном терену од 19.00 меч другог кола против Аргентинца Томаса Мартина Ечеверија. Пре неколико година противник српског тенисера је одлучио да свој >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << напредак на АТП листи прати, односно пореди са Новаковим.
Аргентински тенисер Ечевери налази се на 61. месту АТП листе, а прилику да игра против најбољег тенисера света изборио је након тријумфа над Луком ван Ашом, 2:0.

Ечевери је један од тенисера који изузетно цени Ђоковића, а пре неколико година одлучио је да свој напредак на АТП листи прати, односно пореди са Новаковим.
Јула 2016. године Ечевери је уписао први поен на АТП листи, тада је Ђоковић имао 12.900 поена.
Прошле годину у априлу, Аргентинац је ушао у најбољих 100 тенисера на свету, а уочи турнира у Риму разлика између Томаса Ечеверија и Новака Ђоковића је 5,939 поена.
Новак је у шаљивом тону истакао да ће Ечевери против њега у Риму имати прилику да смањи бодовну разлику.

"Ноле је одувек био мој идол. Kада сам га видео, само сам отрчао до њега и замолио га да направимо селфи. Наравно да није било никаквих проблема. Затим смо мало разговарали и пожелели срећу један другом" рекао је Ечевери након фотографисања са Ђоковићем на прошлогодишњем Ролан Гаросу.
Новак Ђоковић брани титулу у главном граду Италије, а до сада шест пута је био шампион Рима, први трофеј освојио је 2008. године.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.