Izvor: RTS, 11.Maj.2023, 21:14

Сензација у Риму, Софија Кенин избацила Арину Сабаленку

Американка Софија Кенин савладала Белорускињу Арину Сабаленку са 2:0 по сетовима 7:6, 6:2 и пласирала се у треће коло мастерса у Риму. Ривалка у трећем колу биће јој Украјинка Анхелина Калинина.
За прво велико изненађење у Риму побринула се 134. играчица >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << света Софија Кенин која је надиграла другу на ВТА листи Арину Сабаленку. Белорускиња је пре неколико дана освојила Мадрид и важила је за фаворита и на овом мастерсу, али Кенин није изашла са белом заставом на терен. После велике борбе добила је први сет у тај-брејку. У другом сету лако је сломила отпор фаворизоване противнице и стигла до великог тријумфа.
Већ на старту меча Кекин је показала да је тврд орах, одузела је сервис противници. Настављена је велика борба а Белорускиња је вратила брејк у осмом гему и изједначила на 4:4.
Потом су ривалке размениле још по један брејк и сет је решен у тај-брејку. У овом периоду Американка је уз три мини-брејка експено стигла до 4:0. Сабаленка је успела да врати само један и Кенин добија тај-брејк са 7:4.
У другом сету још боља игра “изазивачице“. Након неизвесне борбе у шестом гему је одузела сервис противници. Сабаленка није успела да врати у меч, а тачку на меч Кенин је ставила у осмом гему када поново прави брејк за коначних 6:2 у сету.
Противница у Кенин у трећем колу биће Украјинка Анхелина Калинина. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.