Izvor: RTS, 11.Maj.2023, 09:25

Никси и Вориорси смаљили заостатак

Кошаркаши Њујорк никса и Голден стејт вориорса уписали су победе над Мајами хитом, односно Лос Анђелес лејкерсима, у петим мечевима друге рунде плеј-офа. Обе екипе су сада на две победе и труде се да велики преокретом изборе пласман у финала конференција. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Никси су славили у "Медисон сквер гардену" 112:103 захваљујући изузетном издању у другој и трећој деоници. После првих 12 минута окончаних предношћу Мајамија 24:14. чинило се да ће тим Ерика Сполстре окончати серију.
Међутим, креће велики обрт и Никси наредне две четвртине добијају 70:50, чиме су стекли довољну дистанцу да приведу меч мирном крају.
Носиоци Никса су блистали - Џејлен Брансон је уписао 38 поена, девет скокова и седам асистенција, Ар Џеј Берет 26, а Џулијус Рендл 24 поена.
Код Хита је Џими Батлер био најефикаснији са 19 поена, следио га је Бем Адебајо са 18 поена.
Импресивни су били и Вориорси у Сан Франциску, савладавши Лос Анђелес лејкерсе 121:106.
Стеф Кари са 15 и Ендру Вигинс са 25 поена су предводили Голден стејт. Дрејмонд Грин дабл-даблом од 20 поена и 10 скокова се такође истакао у победничком саставу.
Леброн Џејмс са 25 поена и Ентони Дејвис са 23 поена су били на врху листе стелаца код гостију. Проблем за Лејкерсе је јак ударац који је Дејвид добио од Кејвона Лунија, тачније лакат главу, па је на седам минута до крја утакмице напустио паркет и отишао у свлачионицу.
Серије се враћају у Мајами, односно Лос Анђелес. Прилику да запечате серију Лејкерси и Хит имаће 13. маја.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.