Izvor: RTS, 11.Maj.2023, 08:41

Егзум: Јабуселе ми се није директно извинио, Евролига је то погурала

Кошаркаш Партизана Данте Егзум је после пораза од Реал Мадрида истакао ће их овај неуспех дуго болети.
Егзум је међу играчима који су поднели највеће жртве у овој плеј-оф серији, пошто га је у тучи у другом мечу Гершон Јабуселе рвачким захватом >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << бацио на паркет и повредио. 
"Мислим да су они контролисали читав наратив и причу, долазила су нека извињења, ја нисам добио директно извињење од Јабуселеа, али они су такви какви су", рекао је плејмејкер.
"Не знам шта бих могао рећи. Били смо у предности, знали смо да могу и колико да буду "прљави" и тако то иде. Јако смо разочарани, заслужили смо да идемо даље, сви то знају. Ово ће нас дуго болети. Требало је да идемо у Каунас, сада више не можемо ништа да променимо. Сада треба да мало издувамо главе и окренемо се АБА лиги. Ако можемо да извучемо нешто добро из овога, покушаћемо. Требало је да завршимо ово у нашу корист", рекао је Егзум.
Све се променило оним инцидентом који се догодио у другој утакмици у Мадриду, додао је Аустралијанац.
"Много тога се променило када сам бачен на паркет у оној утакмици, дефинитивно. Избацили су нам два играча напоље у наставку серије. Играо сам повређен остатак серије. Сви који играју кошарку и који су видели снимак знају да казна није била довољна. Сви су били шокирани када су видели да је само пет утакмица. Не играмо ММА. Осећао бих се боље да се барем извинио, али је он то урадио само кроз медије. Евролига је то погурала", истакао је Егзум. Јабуселе је објавио званично извињење, међутим, како ас црно-белих каже, није дошло до непосредног разговора.
Егзум истиче да је цео тај сукоб променио ток серије и да је ипак његов тим морао да слави.
"Разочаран сам 100 одсто. Кевин Пантер је покушао да ме заштити док ме неко удара, добија једну утакмицу суспензије, после тога неко други њега напада, то је огромна 'спрдња'. Наравно да ће играч да се брани у тој ситуацији. Не знам шта да кажем, морали смо да победимо, али мислим да је све то променило серију", рекао је Егзум и додао да је ово болан моменат за цео тим.
"Ово ће болети. Знамо да је требало да идемо у Каунас, нема шта ту да се каже. Требаће времена да се вратимо на стазу. Мислим да смо ипак имали добру сезону. Имали смо много успона и падова. Завршили смо као шести, мало је фалило да одемо на Фајнал фор", закључио је Егзум.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.