Izvor: RTS, 10.Maj.2023, 19:16

Рукометаши Србије на Европском првенству против Исланда, Мађарске и Црне Горе

Мушка рукометна репрезентација Србије играће у Ц групи против Исланда, Мађарске и Црне Горе на Европском првенству које се одржава почетком следеће године у Немачкој, одлучено је жребом у Дизелдорфу.
Изабраници Тонија Ђероне мечеве прве фазе >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << играће у Минхену, где ће несумњиво имати огромну подршку наших навијача из дијаспоре.

Србија ће 12. јаануара играти против носиоца групе Исланда, два дана касније против Мађарске, а 16. јануара против Црне Горе.
Из сваке групе даље ће по две првопласиране селекције, после чега ће се формирати две четвртфиналне групе са по шест репрезентација, а бодови се преносе из прве фазе.
У полуфинале ће по две најбоље из обе четвртфиналне групе. Титулу брани Шведска.
Европско првенство ће се одржати од 10. до 28. јануара следеће године у Берлину, Дизелдорфу, Манхајму, Келну, Хамбургу и Минхену.
"Не постоји лака група и лак противник на такмичењу као што је Европско првенство. Свака селекција се изборила за место у 24 најбољих и пред момцима и селектором је сигурно још један велики изазов. Верујем у квалитет наше репрезентације, а када су играчи здрави и максимално мотивисани, могу да победе сваког противника, што смо у претходном периоду и доказали. У Немачку идемо са намером да се покажемо у најбољем светлу, а надам се да ће се то и кроз резултате видети", изјавила је председница Рукометног савеза Србије Милена Делић.
Састави група:
А група: Француска, Немачка, Северна Македонија, Швајцарска;
Б група: Шпанија, Аустрија, Хрватска, Румунија;
Ц група: Исланд, Мађарска, Србија, Црна Гора;
Д група: Норвешка, Словенија, Пољска, Фарска Острва;
Е група: Шведска, Холандија, Босна и Херцеговина, Грузија;
Ф група: Данска, Португал, Чешка, Грчка.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.