Izvor: RTS, 10.Maj.2023, 18:11

Гудурић потврдио да ће играти за Србију на Мундобаскету

Репрезентативац Србије Марко Гудурић потврдио је у изјави за портал Јурохупс да ће играти за државни тим на Светском првенству у кошарци.
Кошаркаш Фенербахчеа дао је потврдан одговор на новинарско питање о наступу за националну селекцију на >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << предстојећем Светском првенству.

"Хајде да видимо како ће даље ићи сезона до краја, али ако будем здрав, сигурно ћу играти. Одрастао сам на тај начин, да размишљам да играм за репрезентацију. То се не доводи у питање. Већина играча у Србији тако размишља. Само се молим да останем здрав и да сви остали играчи остану здрави тако да можемо да одемо на Светско првенство у најјачем могућем саставу", рекао је Гудурић после елиминације од Олимпијакоса у четвртфиналу Евролиге.
Пре Гудурића играње за државни тим је потврдио и Богдан Богдановић, а зна се већ сад да због операције шаке сигурно неће играти капитен "орлова" Владимир Лучић.
Србија ће у групној фази Мундобаскета играти против Кине, Доминиканске Републике и Јужног Судана, а у наредну рунду ће се пласирати две првопласиране селекције.
Светско првенство у кошаркци одржава се од 25. августа до 10. септембра.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.