Izvor: RTS, 10.Maj.2023, 09:30

Филаделфија на гостовању изненадила Бостон и дошла на корак од финала

Кошаркаши Филаделфије савладали су Бостон са 115:103 на гостовању и повели са 3-2 у победама у серији друге рунде плеј-офа Источне конференције НБА лиге. Овом победом изборили су шансу да се после више од 20 година паузе пласирају у конференцијско финале. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
До победе, која им даје шансу да се за пар дана на свом терену изборе за пласман у финале конференције, предводио их је МВП лиге Џоел Ембид са 33 поена уз 7 скокова и 3 асистенције.

Пратили су га Тајриз Мекси са 30 поена, 7 скокова и 3 асистенције, Џејмс Харден са 17 поена уз 8 скокова и 10 асистенција, а Тобајас Херис додао је 16 поена.
Бостону није много од помоћи била ни одлична ефикасност Џејсона Тејтума који је био најефикаснији играч меча са 36 поена уз 10 скокова и 5 асистенција, а пратио га је Џејлен Браун са 24 поена.
Филаделфија је од самог почетка меча преузела иницијативу и вођство, а домаћини нису успевали да пе врате у меч, па се потом само постављало питање са којом разликом ће изгубити меч.
Бостон је тако дошао пред искушење да покуша у следећем мечу да избегне елиминацију на гостовању у Филаделфији на утакмици која ће се играти у ноћи између четвртка и петака од 1.30 по средњоевропском времену.
На другој страни Филаделфија је дошла до велике шансе да на свом терену избори пласман у конференциско финале у коме су последњи пут играли у сезони 2000/2001, када су дошли и до великог финала и изгубили од Лејкерса.
У другом синоћном мечу српски центар Никола Јокић још једном сјајном игром предводио је свој тим Денвера до победе над Финиксом са 118:102 за предност са 3:2 у победама у полуфиналној серији Запада.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.