Izvor: RTS, 10.Maj.2023, 06:14

Европски дерби Милана и Интера у у борби за финале Лиге шампиона

Фудбалери Милана домаћини су Интеру у првом мечу полуфинала лиге шампиона. Утакмица на стадиону „Сан Сиро“, односно „Ђузепе Меаци“ почиње у 21 час уз дијектан пренос на Првом програну РТС-а, а њен ток можете пратити на нашем порталу.
Дуел Милана >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и Интера, назван „дерби дела Мадонина“ по статуи Девице Марије на врху Миланске катедрале која је једна од највећих знаменитости Милана, вечерас је и европски дерби препун је специфичности.

Град Милано је једини који може да се похвали са два клупска шампиона Европе који ће се поново надметати за трофеј и то оба тима као домаћини на стадиону у свом граду.
Притом ово није једини дуел градских и европских ривала у елитком континенталном надметању. У четвртфиналу Лиге шампиона играли су у сезони 2004/2005, а у тиму Интера су играле и легенде српског фудбала Синиша Михајловић и Дејан Станковић.
Због инцидената навијача мечеви су се неславно завршили а Милан је однео победу. Први меч је настављен после краћег прекида, а славио је Милан с 2:0. Други меч је трајно прекинут код 1:0 за росо-нере, па је уследио службени резултат са 3:0.  Фотографија како фудбалери супарничких тимова Матераци и Руи Коста, наслоњени један на другог, гледају бакљаду на трибинама постала је антологијска.

Тренутно Интер је победио у претходне четири утакмице и можда је у најбољој форми у овој сезони са сјајном нападачком четворком, коју чине Лаутармо Мартинез, Ромелу Лукакук, Един Џеко и Хоакин Кореа.
Милан није тако блистав у резултатима, али је осам утакмица без пораза.
Ове сезоне, у међусобним мечевима Интер је био бољи, поготово у финалу Купа Италије када је лако тријумфовао са 3:0. и победио још једном ове године у првенству.
Утакмица Милана и Интера почиње у 21 час уз дијектан пренос на Првом програну РТС-а, а њен ток можете пратити на нашем порталу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.