Izvor: RTS, 09.Maj.2023, 22:41

Узалуд партија сезоне Марка Гудурића, Олимпијакос иде на фајнал-фор Евролиге

Кошаркаши Олимпијакоса савладали су у Пиреју екипу Фенербахчеа 84:72, у петој одлучујућој утакмици четвртфиналне серије Евролиге. Марко Гудурић одиграо фантастичан меч, али ће на завршном турниру у Каунасу играти грчки тим, који је био најбоље пласиран у лигашком >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << делу сезоне.
Олимпијакос је у крцатој Дворани мира и пријатељства оправдао улогу фворита и прву позицију из лигашког дела сезоне и савладао Фенербахче - 84:72.
Екипа из Пиреја играће на фајнал-фору, потшо је дошла до тријумфа у одлучујућем петом мечу четвртфијнале серије.
Домаћи тим водио је током већег дела сусрета, док је једини налет тима Димитриса Итудиса заустављен у финишу првог полувремена.
Олимпијакос је имао пет поена предности после прве деонице, али је Фенер серијом од 9:0 дошао до преокрета и предности средином друге четвртине.
Ипак, уследио је одговор домаћина, који на полувреме одлази са двоцифреном предношћу – 44:33.
Покушавао је Фенер током трећег периода да се врати у меч, али одличну партију Марка Гудурића поништили су искусни грчки интернационалци Слукас и Папаниколау.
У последњој деоници екипа Јоргоса Барцокаса одржавала је двоцифрену предност и заузела своје место на фајнал-фору у Каунасу.
Гудурић је меч завршио са 26 постигнутих поена и чак осам убачених тројки, али није имао подршку саиграча. Мотли је убацио 14, а Едвардс 10 поена, док је потпуно подбацио Најџел Хејс, који је свих 5 поена убацио са линије за слободна бацања.

Костас Слукас био је најефикаснији у победничкој екипи са 22 поена, Саша Везенков додао је 17, а Костас Папаниколау 14 поена.
Олимпијакос ће у полуфиналу Евролиге играти против бољег из дуела између Монака и Макабија – тренутни резултат у серији је 2:2, а пети меч игра се у среду увече у Кнежевини.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.