Izvor: RTS, 09.Maj.2023, 18:10

Фернандез: Мењаћемо одбрану иако се Пантер вратио

Кошаркаш Реала Руди Фернандез изјавио је пред утакмицу са Партизаном да је за шпански тим најважнија ствар да дођу до победе.
Кошаркаши Реала у среду од 21 час дочекују екипу Партизана у петој утакмици четвртфинала Евролиге.
"Враћамо се кући >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << после два везана пораза од њих, али читаве сезоне смо радили за предност домаћег терена и уз помоћ шестог играча са трибина идемо по победу. Једина важна ствар је победа, а мотивација нам је фајнал фор. Не размишљамо о томе шта би значило да се вратимо из 0-2 и да је то историјски подвиг. Схватили смо са којом динамиком морамо да се носимо са њима. Кључно је да мењамо одбрану, чак и када имају играча као што је Пантер. Морамо да будемо добри на својој половини и натерамо их да дају максимум у нападу, као у Београду", истакао је Фернандез.
Додаје да је сутрашња утакмица за његов тим финале.
"Нисмо сигурни да ћемо победити, јер би то била грешка. Важно је да одиграмо чврсто и нађемо прави осећај. То би овај тим учинило опасним: да будемо гладни и да имамо бројне опције. За нас је ово финале. Морамо да дамо све од себе. У прве две утакмице нисмо били своји. Пред нама је најбољи тренер у Европи, колико се ја разумем и тим који игра врло добро и на страни. Свака сезона је другачија. Претходне смо имали проблема јер је за играче ментално веома тешко да играју толико утакмица. Сада имамо проблеме са повредама, али и даље видим јак тим. Ми који смо ту морамо да дамо све од себе и боримо се за титуле", закључио је Фернандез.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.