Izvor: RTS, 09.Maj.2023, 14:17

Инзаги: Верујем да Интер може да избори финале Лиге шампиона

Тренер фудбалера Интера Симоне Инзаги изјавио је да верује да његов тим може да избори пласман у финале Лиге шампиона, преноси Скај Италија.
Интер ће у среду играти са градским ривалом Миланом први меч полуфинала Лиге шампиона.

"Након што >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << смо прошли групну фазу против Барселоне и Бајерна, екипа је стекла свест колико вреди и колико може. Желимо да верујемо и да се надамо да ова два меча могу да нам донесу финале које је у августу изгледало као сан", истакао је Инзаги на конференцији за медије.
Домаћин првог меча биће Милан, који ће највероватније бити ослабљен неиграњем Рафаела Леаоа.
"Сви знамо његове квалитете, бићемо опрезни ако буде играо, али ситуација са њим нец́е утицати на наш план игре. Милан је јако добро вођен тим, срели смо се много пута и они нису само само стартних 11, јер тамо сви играју и дају свој допринос", рекао је тренер Интера.
Интер је тренутно на четвртом месту на табели Серије А, док је Милан пети.
"Не можемо да бежимо од важности овог меча - желимо да се суочимо са тим на најбољи могуц́и начин. Морац́емо да користимо и главу и срце. За срце не сумњам, али морац́емо да будемо добри и када је глава у питању", истакао је Инзаги.
Он није желео да открије имена фудбалера који ће почети сутрашњи дуел.
"Биће незгодно изабрати праву - у везном реду и у нападу имам могуц́ност да бирам, али на спољним позицијима - с обзиром на повреду Робина Госенса - имамо ограниченије ротације. Надамо се да ц́емо опоравити Данила Д'Амброзија, који ц́е нам донети више ротација", закључио је Инзаги.
Утакмица између Милана и Интера биће одиграна сутра од 21 сат.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.