Izvor: RTS, 09.Maj.2023, 12:09

Леклер: Немам поверења у нови болид, мучимо се од почетка сезоне

Возач Ферарија Шарл Леклер изјавио је да се његов тим мучи са новим болидом у шампионату Формуле један, преносе британски медији.
Леклер је ове сезоне освојио само 34 бода, а његов тимски колега Карлос Саинц 44. Леклер је пре два дана трку за Велику >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << награду Мајамија завршио на седмом месту иако је стартовао са треће позиције.

"Имамо болид, који је невероватно тешко дотерати до лимита. Још смо далеко од тога. Покушавам да нађем одговор на питање зашто смо тако добри у квалификацијама, а мучимо се на тркама. Пред нама је пуно посла. Једноставно немам поверења у овај болид, пошто не знам како ће реаговати од кривине до кривине. Болид је осетљив и на ветар", рекао је Леклер.
Британски медији подсећају да је Ферари са великим амбицијама ушао у нову сезону, пошто је Леклер прошле године био други у генералном пласману возача, док је Саинц био пети.
Ферари је тренутно четврти у генералном пласману конструктора са 78 бодова.
Наредна трка у шампионату Ф1 биће вожена 21. маја за Велику награду Емилије Ромање на стази Имола.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.