Izvor: RTS, 09.Maj.2023, 09:22

Лионел Меси добитник награде "Лаурес" за најбољег спортисту света

Најбољи фудбалер света Лионел Меси добитник је престижне награде "Лауреус" за најбољег спортисту света у 2022. години.
Меси је трећи пут у каријери добио ово признање, а постао је први спортиста који је добио и екипну награду, будући да је за тим године >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << проглашена репрезентација Аргентине, коју је у Катару предводио до треће светске титуле.

За најбољу спортисткињу проглашена је Јамајчанка Шели-Ен Фрејзер-Прајс, која је прошле године постала прва у историји са пет златних медаља на Светским првенствима на 100 метара.
Награђени су и шпански тенисер Карлос Алкараз (напредак године), фудбалер Манчестер јунајтеда Кристијан Ериксен (повратак године), швајцарска атлетичарка Катарина Дебрунер је најбоља у конкуренцији особа са инвалидитетом, као и Роберт Левандовски и фудбалски клуб Барселона за пројекат помоћи деци избеглицама.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.