Izvor: RTS, 09.Maj.2023, 07:06

Реал дочекује Манчестер сити у првом полуфиналу Лиге шампиона

Фудбалери Реала домаћини су Манчестер ситију у првој утакмици полуфинала Лиге шампиона. Утакмица у Мадриду почиње у 21 час, а њен ток можете пратити на нашем порталу.
Актуелни шампион Европе Реал, после освајања 20. трофеја у Купу Краља победом >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << над Осасуном од 2:1, на "Сантијаго Бернабеуу" дочекује "грађане" у савојеврсној репризи прошлогодишњег полуфинала.

Тада су оба клуба победила код куће, Реал у Мадриду са 3:1, а Сити у Манчестеру са 4:3, па је на крају даље отишао "краљевски клуб".
Вечерашњи фудбалски спектакл биће и дуел двојице већ легендарних тренера са богатом каријером у елитном надметању европских тимова.
Од свих фудбалских тренера, Пеп Гвардиола и Карло Анчелоти у својој каријери имају највише полуфинала Лиге шампиона. Анчелоти их има девет, а Гвардиола 10.

Тренер Манчестер ситија Пеп Гвардиола досад је два пута освојио "ушати пехар", оба пута с Барселоном 2009. и 2011. године.
За разлику од млађег колеге, Анчелоти је четири пута освајао Лигу шампиона, два пута с Миланом 2003. и 2007. године и два пута са Реалом 2014. и 2022, а уверен је да ће ове године одбранити титулу.
Утакмица Реал Мадрид и Манчестер сити на "Сантијаго Бернабеуу" почиње у 21 час, а њен ток можете пратити на нашем порталу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.