Izvor: RTS, 08.Maj.2023, 16:20

Гасол о МВП награди: Јокић и Јанис пре Ембида, отишло се предалеко

Легенда светске кошарке Пау Гасол истакао је да су Никола Јокић и Јанис Адетокумбо више заслужили МВП звање од Џоела Ембида због позиције њихових тимова на табели.
Човек који је у дресу Лос Анђелес лејкерса и националног тима Шпаније освојио готово >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << све могуће, сем олимпијског злата, истакао је да је дискусија о МВП-у ове године отишла предалеко.
"Ове године дискусије, дебате и чак тв 'драме' су биле веће него икад и отишле предалеко јер се гледало на неке ствари које нису имале везе само са кошарком. Као Европљанин који није одрастао у САД, чудно ми је, чак и поред толико година у НБА, да је дебата толико узаврела. На дискусију су утицале две МВП титуле Јокића и Адетокумба и Ембидов висок ниво партија. Изгледало је као да ће Јокић да буде три пута МВП, имали су најбољи скор на Западу, а играо је на истом нивоу, можда и бољем, него претходних година. Јанис је имао број један на Истоку, невероватна сезона" рекао је Гасол за "Јурохупс".
Старији брат ударне центарске линије Шпаније је акцентовао да су тројица интернационалаца у главној конкуренцији доказ надмоћи и раста кошарке у остатку света.
"Када имаш најбољи скор, то прави разлику. Сиксерси су били трећи, нису били први. Алил, гомила људи из медија гласа и на њима је да одлуче победника. Ове године је то био Џоел, драго ми је због њега. Драго ми је што су сва тројица интернационалци и то говори о расту кошарке, доминацији играча из остатка света", казао је Гасол.
Гасол је и говорио о Николи Јокићу.
"Никола то што ради није због индивидуалних признања и статуса. Само воли игру и то је велика разлика. Надам се да ће ове године то да се награди титулом. То би било невероватно за њега и Денвер", изјавио је Пау.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.