Izvor: RTS, 08.Maj.2023, 11:26

Инфантино подржао Влаховића: Расистичке увреде на рачун Србина су неприхватљиве

Председник Светске фудбалске федерације Ђани Инфантино огласио се на друштвеним мрежама поводом расистичких увреда навијача Аталанте на рачун фудбалера Јувентуса Душана Влаховића и рекао да у фудбалу нема места расизму или било ком другом виду дискриминације. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Српски фудбалер Душан Влаховић нашао се на мети навијача у Италији, на мечу против Аталанте у Бергаму, када су му после постигнутог поготка за тријумф Јувентуса 2:0, домаће присталице скандирале "зингаро", што је на италијанском увредљив назив за Роме.

"Поновићу апел који сам упутио већ много пута, да прави навијачи устану и ућуткају расисте",рекао је Инфантино.
Главни судија меча Данијеле Довери је прекинуо утакмицу, а увреде на рачун српског фудбалера јавно је осудио и италијански министар омладине и спорта, Андреа Абоди.
"Расистичке увреде навијача Аталанте на рачун Душана Влаховића су апсолутно неприхватљиве. Ово није изолован случај и позивам одговорне да казне буду жестоке и одговарајуће тежини инцидента. Фифа и ја смо уз Влаховића, као и уз сваког другог играча, тренера, судију, навијача или било ког учесника фудбалске утакмице који је доживео расне или било какве друге видове дискриминације", рекао је Инфантино.
Према његовим речима жртве таквих узнемиравања морају бити подржане, а они који их вређају жестоко кажњени од власти на свим нивоима.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.