Izvor: RTS, 08.Maj.2023, 07:25

Власник Финикс санса се сукобио са Јокићем ком сада прети суспензија

Никола Јокић је у четвртом мечу плеј-оф серије имао кошкање са власником Финикс санса које би могло да га кошта један меч суспензије, а Денвер пораза, јер игра овог тима без српског кошаркаша скоро да не постоји.
Никола Јокић је поред рекордних >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 53 поена у поразу Денвера од Финикса пажњу на себе привукао и одгуривањем власника Финикс санса после ког му сада прети суспензија.
Јокић је на два и по минута до полувремена ушао у сукоб са власником Финикс санса Метом Ишбијом који је седео у првом реду и није хтео да му да лопту.
Центар Србије је покушао да узме лопту и настави игру, али је власик франшизе из Аризоне,прво држао лопту а потом је и бацио, ово је испровоцирало Николу да лактом одгурне Ишбију који је то искористио да драматично падне на столицу.
Кошаркаш Денвера је после меча изјавио да му је судија дао техничку уз објашњење да је Јокић одгурнуо навијача.
"Рекао ми је да сам одгурнуо навијача, али он је први ставио руку на мене, мислио сам да лига треба да заштити играче, али можда нисам у праву", изјавио је Јокић и рекао да зна да је одгурнуо власника Санса, али је он у том тренутку обичан навијач јер седи и гледа утакмицу.
У правилима лиге јасно стоји да ће сваки улазак кошаркаша у трибине изузев ради активног наставка игре бити кажњен искључењем са утакмице.
"Да је био било који други навијач на том месту, а не власник Финикса, за задржавање лопте био би избачен са меча", сложили су се Чарлс Баркли и Кени Смит у студију на полувремену.
Центар репрезнетације Србије на мечу је прошао само са техничком, али НБА лига има право да Јокића суспендује за наредну утакмицу, оно што Јокићу не иде на руку је то што је одгурнуо власника клуба.
Потенцијална суспензија би била велики пех за Денвер који под тим околностима не би имао никакве шансе у мечу пет који игра на домаћем паркету.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.