Izvor: RTS, 08.Maj.2023, 05:48

Финикс поравнао резултат у серији против Денвера, Јокић играо сам

Финикс санси су савладали Денвер нагетсе 129:124 у четвртом мечу полуфинала Западне конференције. Никола Јокић одиграо је утакмицу каријере, али то није било довољно да Нагетси дођу до битне победе, па је резултат у серији 2:2.
Санси су попут Нагетса >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << добили оба меча на домаћем паркету, па се серија враћа у Колорадо. Нажалост, најбоља партија каријере Николе Јокића у којој је постигао 53 поена, није крунисана победом његове екипе.
Јокић и Финикс уједначено су играли већи део утакмице. Екипе су размењивале вођство у неколико наврата током три четвртине. Нажалост, и овај меч је као и претходни решен у последњој деоници у којој је Денвер током читавог периода био у заостатку.

Судбину Денвера су поред неколико лоших ситуација у нападу у пресудним тренуцима меча решиле четири тројке Ландрија Шамета у последњој деоници.
Кошаркаш Финикса који у претходној серији није имао никакву улогу, може се рећи, одлучио је утакмицу четири између Нагетса и Санса, јер су баш његови поени у тренуцима када се његов тим мучио одржали екипу у предности.
Денвер је у последња три минута до краја имао шансу да се у неколико наврата врати у меч, међутим прво се испречио нерезонски шут Мајкла Портера, а потом је Никола Јокић на пола минута до краја  при вођству Санса од три поена изгубио лопту.
Кевин Дурент и Девин Букер убацили су по 36 поена, док је поменути Шамет допринео са 19.
Јокић је у свлачионицу отишао са 53 поена, 4 скока и 11 асистенција уз 67 одсто шута из игре. Џамал Мареј допринео је са 28 поена.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.