Izvor: RTS, 07.Maj.2023, 14:37

Танасковић: Деца одустају од спорта кад виде да нису врхунска, мере не постоје без васпитања

Србија је спортска нација, али поставља се питање после две трагедије, да ли је деци данас, између осталог, потребна и већа физичка активност у оквиру школе. Да ли се на тај начин могу удаљити од штетног утицаја разних садржаја на интернету, агресивних видео-игара. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << О том са некадашњим одбојкашким репрезентативцем, сада председником Савеза за школски спорт, разговара Тијана Јевтић.
Танасковић је истакао да деца лако одустају од спорта када виде да нису на високом нивоу и да је најбитније вратити базично образовање.
"Лоцирали смо проблем. Неко ко види да нема ту вештину да буде међу најбољима, тај престаје да се бави спортом. Стручњаци треба да се баве око тога ко може да се бави врхунским такмичарским спортом, а ми се бавимо условима за рекреативни спорт. То је увидело и Министарство за спорт, које је формирало комисије и баве се тим питањима. Битно је да вратимо свест. Увођење мера ће функционисати тек када постоји васпитање. Креће од породице која је темељ сваког друштва. Интернет и друштвене мреже су доста лоше, али не можете да их забраните. Интернет морамо да преплавимо едукативним садржајем. Деца већ у седмом разреду заузимају ставове. То смо увидели из искуства. Мора да се ради на бази да бисмо изашли на прави пут", рекао је Танасковић у гостовању на РТС-у.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.