Најбољи новосадски спортисти који се још увек такмиче – ко су и који су њихови највећи успеси?

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Maj.2023, 13:01

Најбољи новосадски спортисти који се још увек такмиче – ко су и који су њихови највећи успеси?

Највеће успехе српског спорта неретко су постизали Новосађани, а знате ли који активни спортисти су из Новог Сада и који су њихови успеси? Фото: Градске инфо/IG/Танјуг/ossrb.org Браћа Пјетловић Душко и Гојко Пијетловић своје успехе правили су у базену, као ватерполисти. Они >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су вишеструки олимпијски, светски и европски шампиони. Обојица су каријеру започели у ВК Војводина, а данас наступају за ВК Нови Београд.
Душко Пјетловић је са четири медаље, укључујући две златне, је један од најтрофејнијих српских олимпијаца, а 2015. године био је проглашен најбољим ватерполистом Европе.
Фото: PrtSc/Instagram/dusko.pijetlovic Милица Новаковић (Старовић) Милица Новаковић боје Србије брани као веслачица кануа у спринту, где је забележила сребро и бронзу на Светским првенствима, а злато и бронзу на Европским првенствима у току своје каријере.
Фото: Танјуг/AP/Kirsty Wigglesworth Милош Ћук Поново се враћамо на ватерполо, где вреди поменути и Милоша Ћука, који је са репрезентацијом Србије овојио олимпијско злато, светско сребро, злато и бронзу, као и четири злата на Европским првенствима.
Каријеру је почео у ВК Војводина, а професионални ватерполо играч је био и његов брат, Марко Ћук.
Фото: Танјуг Бранислав Митровић Гол најбоље генерације српских ватерполиста чувао је Бранислав Митровић, који је своју каријеру, као и претходни ватерполисти, започео у ВК Војводина.
Освојио је олимпијско злато 2016. и 2020. године, а на голу је наследио поменутог Гојка Пјетловића, док је пре њих гол Србије чувао још један Новосађанин – Слободан Соро, који је касније узео бразилско држављанство.
Фото: Градске инфо Никола Милутинов Никола Милутинов добро је познато име у европској кошарци. Иако је наступа за репрезентацију од 2015. године, а у врху европске клупске кошарке је већ деценију, срећу са медаљама није имао.
Осим титуле државног првака са Партизаном, Олимпијакосом и најбољег играча руске лиге, „окитио“ се сребрном медаљом са Србијом на Светском првенству за кошаркаше до 19 година.
Фото: fiba.basketball Алексеј Покушевски Покушевски, иако тек двадесетједногодишњак, већ две године игра у НБА лиги за Оклахома Сити Тандер.
Ове године у регуларном делу сезоне бележио је 8 поена по утакмици, а у НБА лиги предвиђа му се сјајна будућност.
Фото: Танјуг/AP/Ron Schwane Баскеташи – Михаило Васић, Дејан Мајсторовић, Драган Домовић Булут, Марко Бранковић, Страхиња Стојачић, Мирослав Пашајлић, Појавом баскета као званичног спорта Србија је добила још једну дисциплину у којој је доминантна, а најуспешнији су Новосађани.
И док Булут тренутно игра у САД под нешто другачијим правилима, остали новосадски баскеташи још увек се такмиче у својим екипама на ФИБА 3х3 турнирима.
Вишеструки су светски и европски прваци, а Булут, Мајсторовић и Васић освајачи су и бронзе на Олимпијским играма.
Фото: Градске инфо Сергеј Милинковић Савић Сергеј је фудбалер који је прошао кроз омладинску школу Војводине са првим тимом освојио трофеј Купа Србије 2014. године.
Након тога играо је за Генк, а свој најбољи фудбал игра тренутно у дресу Лација, а transfermarkt процењује његову вредност на 60 милиона евра.
Са српским „орлићима“ освојио је Светско првенство 2015. године.
Фото: Танјуг/AP/Alessandra Tarantino Вања Милинковић Савић Рођени млађи брат Сергеја, још као јуниор напустио је редове Војводине како би се придружио Манчестер јунајтеду. Након Јунајтеда, носио је дрес Лехије, затим прешао у Торино где се након низа позајмица и данас налази и игра као први голман.
У последње време неретко је и први голман репрезентације Србије.
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић Никола Митро и Богдан Маројевић Тенис главом, тенис ногом, текбол, разна су имена за сличан спорт у ком су најбољи управо Новосађани. Никола и Богдан троструки су и актуелни прваци света у текболу. Помињемо их заједно, јер тако и наступају, а тако су и освојили бројне трофеје у свету овог мање познатог спорта.
Фото: PrtSc/Instagram/nikola.mitro94 Дражен Лубурић Лубурић је одбојкаш који је прве сениорске кораке направио у ОК Војводина. Са репрезентацијом је освојио злато у Светској лиги и постао и европски првак 2019. године.
Данас наступа за Локомотиву из Новосибирска, на позицији коректора.
Фото: ossrb.org Никола Јововић Никола је још један изданак ОК Војводина, који је са репрезентацијом освојио две медаље у јуниорима, европску бронзу и злато, уз сребро у Светској лиги.
Игра на позицији техничара, а тренутно наступа за руски Динамо.
Фото: ossrb.org Koji su najveći transferi Vojvodine i gde su ti igrači sada?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Најбољи новосадски спортисти који се још увек такмиче – ко су и који су њихови највећи успеси? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.