Izvor: RTS, 07.Maj.2023, 08:21

Лејкерси декласирали „ратнике“ за вођство

Кошаркаши ЛА Лејкерса убедљиво су надиграли Голден стејт са 127:97 на свом терену у трећој утакмици и повели са 2:1 у другој серији НБА плеј-офа.
Равноправан дуел се одвијао само током прве четвртине средином које су гости успели да преокрену резултат >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и чак преузму вођство.

Већ средином друге четвртине Лејкерси одличном тимском игром поново преузимају иницијативу и предност а потом није било дилеме о победнику, већ се само постављало питање са коликом предношћу ће се прослављати победа.
Победнички тим предводио је Ентони Дејвис који је меч завршио са 25 постигнутих поена уз 13 скокова, четири блокаде и три украдене лопте, али и сјајном игром и организацијом у одбрани.
Одличну помоћ је имао од целог тима а предњачили су Д'Анђело Расел и Леброн Џејмс који су убацили по 21 поен.
На другој страни Стеф Кари је меч завршио са 23 поена, Клеј Томпсон је додао 15, док је Ендрју Вигинс убацио 16, а Дрејмонд Грин је за 23 минута игре постигао само два поена! .
Све то је је било разлог да Голден Стејт до краја убаци свега 97 поена, мање него на било којој претходној утакмици у плеј-офу.
За два дана у Крипто арени играће исе и четврти меч, а браниоци титуле маће прилику да изједначе серију на 2:2 иако домаћини очекују да ће на свом терену наставити у истом стилу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.