Izvor: RTS, 06.Maj.2023, 23:34

Навијачи Ливерпула извиждали химну пре утакмице против Брентфорда

Велики број навијача Ливерпула извиждао је уочи утакмице против Брентфорда националну химну, која је интонирана на свим утакмицама Премијер лиге у част крунисања британског краља Чарлса III.
Када су интониране прве ноте химне "Боже, чувај краља", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << док су се оба тима поређала око централног круга, већина присталица на Енфилду је изразила противљење гласним звиждуцима, а затим је отпочело скандирање "Ливерпул", пренео је Скај њуз.
Џон Гибонс, један од представника навијача Ливерпула рекао је да навијачи клуба "не желе да им се намеће ова прослава“. Сузбијање штрајкова рудара средином 1980-их и катастрофа у Хилсбороу 1989. у којој је настрадало скоро стотину присталица клуба, подстакли су непријатељство навијача Ливерпула према влади и институцијама.
Клуб је у петак саопштио да ће уочи меча 35. кола Премијер лиге на Енфилду бити интонирана химна "Боже чувај краља" упркос томе што неки навијачи о томе имају "чврсте ставове", преноси Скај спортс.
Ливерпул је навео да се прикључио осталим клубовима из Премијер лиге на чијим ће стадионима уочи утакмица бити интонирана химна поводом крунисања британског краља.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.