Izvor: RTS, 06.Maj.2023, 07:59

Бостон вратио брејк Филаделфији и повео у серији

Селтикси су у трећој утакмици полуфиналне серије Источне Конференције савладали Севентисиксерсе 114:102 , вратили брејк и поништивши први пораз након три меча воде 2:1.
Бостон је до двоцифрене предности стигао већ на старту утакмице серијом 14:4, али >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је након тог тренутка изгубио ритам па је ипак домаћин на крају прве деонице благо био у предности 29:28.
Селтикси су пред крај друге деонице поново дошли у вођство и ту предност нису испуштали до краја меча. Бостон је на полувремену водио са 57:50.
Након треће деонице гостујућа екипа имала је 11 поена предности, Севентисиксерси су у последњој четвртини успели да смање преднос на пет поена, али је Брогдон у наредном нападу погодио тројку која је испоставиће се била преломни моменат у овом делу меча.
Селтикси су у игри ротирали осам кошаркаша од којихе је чак шест уписало двоцифрен учинак.
Највише поена убацио је Џејсон Тејтум који је меч завршио са 27 поена и 10 скокова, пратио га је Браун са 23, Ал Хорфорд је додао 17, а по 15 су постигли Смарт и Брогдон. Дерик Вајт је уз добру дефанзивну утакмицу пружио и 13 поена.
МВП лиге Џоел Ембид био је најефикаснији појединац на утакмици убацивши 30 поена уз 13 скокова. Харден је меч завршио са 16 поена и 11 асистенција, док су Мелтон и Макси додали 14, односно 13 поена.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.