Izvor: RTS, 06.Maj.2023, 07:10

Финикс одбранио домаћи паркет, Јокићев нови трипл-дабл

Кошаркаши Финикс санса савладали су Денвер нагетсе 121:114 у трећем мечу полуфинала Западне конференције, а првом на домаћем паркету. Јокићева екипа након овог меча води 2:1 у серији.
Упркос изостанку Криса Пола, Финикс санси си предвођени Девином >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Букером и Кевином Дурентом успели да одбране први меч на домаћем паркету и смање предност Денвера на 2:1 у серији.
Након прве четвртине која је благим резултатом припала Нагетсима домаћин је до значајне предности стигао у другој деоници у којој су од Денвера били бољи 38:21, што им је на полувремену донело комотних 15 поена предности.
Финикс је у овој четвртини разлику направио не само бољом реализацијом шута из игре, већ и високим процентима слободних бацања. Екипа Монтија Вилијамса у овом периоду убацила је 10 од 11 пенала.
Нагетси су се освестили у трећој деоници, одиграли много квалитетније на обе стране терена и успели предност ривала пред последњу деоницу да супусте на свега два поена не дозволивши им ниједно слободно бацање.
У последњој деоници Денвер је "поновио" другу четвртину и јако лошим процентима шута (свега 31 одсто) и промашеним нападом за нападом дозволио ривалу да диктира темпо игре упркос доброј одбрани коју су играли.
Скоро све поене за Нагетсе у овој деоници постигли су Мајкл Портер и Никола Јокић.
Најефикаснији појединац на мечу био је Девин Букер са 47 поена, уз скоро нестварних 20 од 25 из игре, Кевин Дурент је уз лошије проценте шута постигао 39 поена уз осам асистенција и девет скокова.
Сви остали кошаркаши Санса били су једноцифрени.
У екипи Денвера, Никола Јокић уписао је нови велики трипл-дабл са 30 поена уз 17 скокова и исто толико асистенција. Џамал Мари постигао је 32 поена, док је Мајкл Портер додао 21 уз 12 скокова.
Наредни меч између две екипе игра се у ноћи између недеље и понедељка у два сата после поноћи.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.