Izvor: RTS, 04.Maj.2023, 23:20

Матео: Оба тима желе на фајнал-фор

Тренер кошаркаша Реала Ћус Матео рекао је после друге узастопне победе његове екипе над Партизаном у Београду да се саосећа са свим породицама јучерашњег трагичног догађаја у Основној школи "Владислав Рибникар", а затим додао да је његова екипа остварила циљ који >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је зацртала.
Кошаркаши Реала победили су вечерас у Београду екипу Партизана резултатом 85:78 у четвртом мечу четвртфинала плеј-офа Евролиге. Реал је стигао до 2:2 у серији, која се игра на три победе.

"Прво, саосећам се са жртвама породица јучерашње трагедије. Ово је тешко време за Србију, али и за Шпанију која је увек уз ваш народ", рекао је Шпанац на конференцији за медије.
Реал Мадрид је имао изузетно шутерски расположене играче, у првом реду Адама Хангу, Едија Тавареса и повратника у редове тима из Шпаније Габријела Дека.
"Ми смо успели у ономе што смо желели у Београду. Играчи Партизана су велики борци и успели су да се врате у меч иако смо ми одлично почели и имали велику предност на почетку утакмицу. Зек Ледеј и Јанис Папапетру су одиграли одличну утакмицу, али ми смо се држали заједно и успели да превазиђемо све, па чак и брза четири поена која смо примили на плус шест за само неколико секунди", навео је Матео.
У наредном, одлучујућем мечу у тиму Партизана биће и Кевин Пантер, а Матео истиче да ће повратак капитена црно-белих у мајсторици бити од велике важности за тим из Београда.
"Мајсторица ће бити веома тешка за обе екипе, јер и једни и други желе на Фајнал фор. Пантер је феноменалан играч и много ће значити Партизану, али ми не смемо да заборавимо ни друге њихове играче који могу да одиграју увек на високом нивоу", додао је тренер Реала.
За место међу четири најбоље екипе Евролиге Реал и Партизан бориће се у Мадриду, 10. маја, од 21.00.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.