Izvor: RTS, 04.Maj.2023, 22:47

Наполи оверио титулу поделом бодова, Емполи надиграо Болоњу

Фудбалери Емполија убедљиво су надиграли Болоњу са 3:1 на свом терену, а Наполи је успео да одигра нерешено са Удинезеом са 1:1 у утакмицама 33. кола Серије А. Изборивши поделу бодова Наполи је практично обезбедио титулу првака, јер чак пет кола пре краја првенства другопласирани >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Лацио не може више да их угрози.
У првом вечерашњем мечу тим Емполија је повео већ у првом минуту захваљујући аутоголу гостију из Болоње који су неспретном интервенцијом против првог напада домаћина сместили лопту у сопствену мрежу.

Гости се нису предавали и после серије одличних напада успевају да постигну и два поготка у 17. и 27. минуту али су оба поништена после судијске консултације са вар технологијом, а онда су домаћини у првом минуту судијске надокнаде постигли и други гол за 2:0 са колико се отишло на полувреме.
У наставку домаћини су у 68. минуту практично обезбедили победу поготком Николо Камбијагија за 3:0, а Болоња је постигла почасни погодак у 88. минуту из пенала.
Пред фудбалерима водећег Наполија било је велико искушење у вечерашњем дуелу са Удинезеом јер би победом, па чак и нерешеним резултатом практично осигурали и потврдили прво место на табели и освајање титуле. Успели су у томе и практично пет кола пре краја првенства дошли до треће титуле.
Удинезе је добро почео меч и већ на старту у 13. минуту повео са 1:0 поготком Санди Ловрића, а потом наставио добру игру па су на полувреме отишли са предношћу.
И у другом полувремену се наставио равноправан дуел па се учинило да ће приредити својеврсно изненађење и спречити Наполитанце да потврде титулу чак пет кола пре краја првенства.
Ипак гости се нису предавали и у 53. минуту голом Виктора Осимена успевају да дођу до изједначења, практично обезбеде и прославе титулу.
 
Распоред 33. кола Серије А: Среда:
Аталанта - Специја 3:2
Јувентус - Лече 2:1
Салернитана - Фиорентина 3:3
Сампдорија - Торино 0:2
Верона - Интер 0:6
Лацио - Сасуоло 2:0
Милан - Кремонезе 1:1
Четвртак:

Емполи - Болоња 3:0
Удинезе – Наполи 1:1

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.