Izvor: RTS, 04.Maj.2023, 21:42

Ђерона и Севиља сигурни на својим теренима

Фудбалери Ђероне надиграли су Мајорку са 2:1, а Севиља после резултатског преокрена Еспањол са 3:2 на својим теренима у првим вечерашњим мечевима 33. кола Ла Лиге.
У врло равноправном надметању тим Ђероне је добио прво полувреме поготком Бернарда >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у другом минуту судијске надокнаде, али су гости у другом полувремену успели да изједначе поготком Ведата Мурикија у 69. минуту из једанаестерца.

Домаћини не одустају од притиска и успевају да голом Валентија Тати Кастељаноса у 84. минуту дођу до предности од 2:1 коју потом успевају да сачувају за коначну победу.
У другој вечерашњој утакмици Севиља је на свом терену успела да надигра Еспањол у врло необичном мечу пуном резултатских преокрета и неизвесности до самог краја
Иако су домаћини повели на самом почетку меча у 22. минуту голом Брајана Хила, Еспањол који је на педпоследњем месту табеле се није предавао и мало је недостајало да приреде својеврано изненађење. Гости су успели да изједначе, а потом дођу и до предности головима Карима Рекика у 29. и Хави Пуадоа у 43. минуту са колико се и отишло на одмор.
У другом полувремену домаћини не одустају већ повећавају притисак којим су у 68. минуту успели да изнуде једанаестерад који успешно реализује Лукас Окампос за изједначење на 2:2.
А онда у 88. минут сенегалски интернационалац папе гуие постиже погодак за 3:2 и победу домаћина Севиље.
У преосталим мечевима Атлетик Билбао је домаћин Бетису, а Рајо Ваљекано дочекује Ваљадолид.
Ла Лига, 33. коло:
Уторак:
Алмерија - Елче 2:1
Барселона - Осасуна 1:0
Сосиједад - Реал Мадрид 2:0
Среда:
Валенсија – Виљареал 1:1
Атлетико М. - Кадиз 5:1
Хетафе – Селта 1:0
Четвртак: 
Ђирона – Мајорка 2:1
Севиља – Еспањол 3:2
Атлетик Б. - Бетис
Рајо Ваљекано - Ваљадолид

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.