Izvor: RTS, 04.Maj.2023, 19:49

Карацев против Штруфа у полуфиналу Мадрида

Руски тенисер Аслан Карацев савладао је Кинеза Жижен Џанга са 2:0 (7:6/7:3/.6:4) учетвртфиналу турнира у Мадриду. У борби за финале Карацев ће се срести са Јан-Ленардом Штруфом који био бољи од Стефаноса Циципаса. 2:1, по сетовима 7:6 (7:5), 5:7, 6:3.
Аслану Карацеву,који >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је тренутно 121. играч света, требало је сат и 42 минута игре да у брло равноправном дуелу надигра далеко боље пласитаног Кинеза Жижен Џанга који је 99. на АТП ранг-листи.

Први сет Рус је освојио у самом финишу тај брејка али је у други сет ушао сигурно и одмах дошао до брејка који је потам сачувао до коначне победе.
Карацев ће у полуфиналу играти против Немца Јан-Ленарда Штруфа који је био бољи од Грка Стефаноса Циципаса.
Меч између Штруфа и Циципаса трајао је два сата и 32 минута.
У првим четвртфиналним дуелима полуфинале су изборили Хрват Борна Ћорић и први играч света Шпанац Карлос Алкарас, који ће играти у полуфиналу у петак.
Мастерс у Мадриду игра се за наградни фонд од 7.705.780 евра.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.