Izvor: RTS, 04.Maj.2023, 19:10

Сабаленка надиграла Сакари за финале Мадрида

Белоруска тенисерка Арина Сабаленка пласирала се у финале ВТА турнира у Мадриду, пошто је у полуфиналу победила Гркињу Марију Сакари 6:4, 6:1. Конкуренткиња у финалу биће јој победница дуела Иге Швјонтек и Веронике Кудерметове.
 Арина Сабаленка >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је добро почела меч и у првом сету повела 2:0, али је Сакари направила брејк у петом гему и изједначила на 3:3 и вратила се у игру.

У финишу првог сета Сабаленка је направила нови брејк у десетом гему и повела са 1:0 у сетовима. Белоруска тенисерка је бриљирала у другом сету, а својој ривалки је препустила само један гем. Меч је трајао сат и 26 минута.
Сабаленка ће у финалу играти са победницом меча између Пољакиње Иге Швјонтек и Рускиње Веронике Кудерметове.
ВТА турнир у Мадриду се игра за наградни фонд од 7.705.780 евра.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.