Izvor: RTS, 04.Maj.2023, 12:40

Директор ЈСД Партизан Танасковић: Урадили смо све по прописима

Генерални секретар Југословенског спортског друштва (ЈСД) Партизан Жељко Танасковић изјавио је да је Управни одбор спортског друштва све урадио по прописима, преноси Спортклуб.
Управни одбор ЈСД Партизан увео јепринудну управу у фудбалски клуб >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и распустио Скупштину фудбалске секције. Чланови принудне управе су, према одлуци ЈСД, Зоран Лончар, Жељко Танасковић, Ненад Вукчевић, Јашко Међедовић и Ратомир Бабић. На место заступника ФК Партизан именован је Зоран Лончар.
Управни одбор Фудбалског клуба Партизан сазвао је потом ванредну седницу Скупштине, на којој је донета одлука да се иступи из Југословенског спортског друштва Партизан.
Одлуком Скупштине ФК Партизан, Милорад Вучелић остаје председник, Иван Ћурковић почасни председник, а Милош Вазура генерални директор, чиме ће бити игнорисана одлука ЈСД-а. Након "одбијања" из ФК, уследио је нови потез ЈСД - забрана фудбалској секцији да се такмичи под именом Партизан и користи стадион ЈНА и грб клуба.
"Не желимо да у тренутку велике трагедије истичемо Партизан у први план. Саосећамо са породицама настрадалих и читавом Србијом у неизмерном болу. Непријатно је да сада у јавност излазимо са другим темама. Урадили смо све по прописима, поштујући формално-правне процедуре и Статут", истакао је Танасковић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.